Et par gode råd til fodring af fisk

Et akvarie kan hjælpe med at skabe en afslappet stemning i dit hjem. Hvad enten det er fisk, krabber eller andre akvarie dyr, skaber det en stemning af liv. Lyden af bobler skaber et meditativt mood, som kan hjælpe både fuldstændigt raske mennesker, men også mennesker med stress kan have rigtigt meget gavn af et akvarie.

Ligesom alle andre dyr har fisk brug for noget at spise, men man kan ikke servere hvad som helst til dem. Fisk skal serveres med fiskefoder som er specielt designet til at hjælpe fisken med at få et sundt og langt liv. Der findes fiskefoder i form af pillefoder, tabletter, fodersticks, myrelarver og algechips. Der er nogle former for akvarie-dyr som kan klare sig uden at få foder, dette skyldtes at de kan leve af alger og andre ting som formes i et almindeligt akvarie. Vi har her fundet frem til nogle gode tips, som forhåbentligt kan gøre det lidt nemmere for dig at finde den helt rigtige fiskefoder til dine fisk.Du kan finde et stort udvalg af fiskefoder på dette link.

Brug specielt fiskefoder i weekenden

Man kan ikke være hjemme hele tiden, nogle gange er man nødt til at efterlade sine kære fisk. Hvis du skal være hjemmefra i mere end en dag, kan du med fordel gøre brug af weekendsfoder. Det har nemlig den funktion at det frigives meget langsommere end normalt fiskefoder. Normalt fiskefoder har det med at grumse vandet og kommer man en masse almindeligt fiskefoder i akvariet for at fiskene skal have mad nok, så kan fiskene desuden risikere at spise sig selv ihjel. Alternativt vil fiskefoder, som ikke er blevet frigivet, gå hen og rådne. Weekendsfoder er med til at sikre at fiskene altid har frisk foder og at vandet forbliver klart og rent. Der findes ligeså fiskefoder som er lavet til at kunne holde i hele ferier, der findes mere anvisning på emballagen om hvor meget foder som skal puttes i akvariet.

Forskellige fisk har forskellige behov

Holder du fisk, er det vigtigt at servere den rigtige form for føde til dem. Fiskene har brug for de rigtige vitaminer og mineraler og det er nødvendigt for at fiskene kan holde sig sunde og raske. Det hjælper desuden fiskene med at holde deres flotte farver. Da de forskellige fiskearter har unikke behov, er det vigtigt at notere sig at fiskene kræver forskellige fiskefoder. Af denne grund producere man forskelligt fiskefoder til mange forskellige fiskearter, heriblandt guldfisk, gubbyer, cichlider og rejer. Vær også opmærksom på at fiskeyngel skal have en helt speciel fiskefoder, som indeholder flere vitaminer og mineraler som hjælper fiskene på vej til et godt liv i dit akvarie.

Har du brug for mere information, kan du med glæde gøre brug af enten Google eller den lokale dyrehandler. For hvis du har styr på hvilken fisk som du har, kan du med sikkerhed altid få et specifikt produkt anbefalet eller et fingerpeg i den rigtige retning.