Køb en flagstang og hver klar til diverse højtider  

Rigtig mange mennesker har en flagstang i deres have. For nogen var det måske bare en ting, som fulgte med huset, da man købte det, og for andre er det en vigtig investering, som man sætter stor pris på i hverdagen. I Danmark har vi tradition for at flage til forskellige festlige anledninger, og hvis man har en flagstang i haven, kan flaget ses på lang afstand. På denne måde kan folk, der kører forbi, og de nærmeste naboer se, at denne dag er en mærkedag. Det mest oplagte er, at flage på familiens fødselsdage.  

 

Dette benytter rigtig mange sig af, da det er en hyggelig gestus for fødselaren. Det er dog ikke kun i forbindelse med fødselsdage men også andre festdage, at man kan hejse flaget op i flagstangens top. På denne tid af året er der eksempelvis masse vis af nye studenter, som får deres hue på. Her vælger mange at holde en fest for venner og familie hjemme i haven, og her er flaget i flagstanden for mange helt uundværligt. Læs mere om forskellige flagstænger og flag her, så du kan blive klar til den næste store mærkedag i familien.

En flagstang bruges ikke kun til de lykkelige mærkedage 

Selvom ovenstående mærkedage er festlige og ofte forbindes med et flag, så bruges flagstangen også til knap så lykkelige dage. Der er tradition for, at man flager med flaget på halv, når nogen er død. Det faktum, at flaget kun er halvt oppe i flagstangen, markerer, at det et dødsfald der flages for, og ikke en fejring af  fødselsdag eller lignende. Var den afdøde bosat i en område, hvor naboer i landsbyen kender hinanden godt, så vil der ofte være mange i byen, som vælger at sætte flaget på halv i forbindelse med dødsfaldet. Dette er også en fin gestus for de efterladte. På denne måde kan man mærke, at man ikke er alene om sorgen, og man ved, at andre tænker på den afdøde. Efter begravelsen hejses flaget typisk helt op i toppen indtil det igen nedtages ved solnedgang.

Forskellige traditioner er forbundet med en flagstang  

Når man har anskaffet sig en flagstang, er der nogle forskellige traditioner, som man bør kende til. Eksempelvis er det er gylden regel, at flaget aldrig må røre ved jorden, hverken når man hejser det eller sænker det. En anden tradition er, at man aldrig må flage før solopgang og flaget skal også pilles ned igen inden solnedgang. Hvis man har en flagstang, så vælger de fleste at have en såkaldt vimpel hængende til daglig, da denne må hænge døgnet rundt. På denne måde skal flagstangen heller ikke stå helt nøgen, når der ikke er en mærkedag rundt om hjørnet. Ud over de private fejringer i familien og omgangskredsen, kan man vælge at flage på de officielle flagdage, hvis man ønsker dette. Når man anskaffer sig flag og flagstang er det i øvrigt vigtigt at være opmærksom på, at størrelserne passer sammen.